26 maart 2017

Vruuger

Een foto 'uit den ouden doosch' van het klompenmuseum "De Platijn", zoals het er bij stond ergens in het begin van de jaren tachtig. Het was gelegen pal tegenover de ingang van Dierenpark de Vleut (BestZoo). Het gebouwtje bestond uit een museale klompenwerkplaats en een piepklein souvenierswinkeltje dat tot de nek gevuld was met.... jawel.... klompen in alle soorten, maten, geuren en kleuren.

In de hoogtijdagen van het museum kwamen hier met regelmaat bussen vol kleine, druk kakelende, onverstaanbare (ああ、あなたは、これらすべての下駄を参照してください) en fotograferende Japanners aan, die zich gingen vergapen aan een enorme hoeveelheid souveniers in de vorm van klompen, klompen, klompen en alles wat daar verder mee te maken had. En niet te vergeten die oude dode boom vol met opvallende felgekleurde klompen natuurlijk. Die moest uiteraard ook op de foto om het thuisland ervan te overtuigen dat klompen niet alleen in een boom, maar in Best zelfs áán een boom groeien. "Selfies" maken bestond nog niet, dus werd zowat iedere voorbijganger verzocht een foto van hen bij de boom te maken, met een diepe buiging als bedankje. Met tassen vol klompen en klompenprullaria stapten de Japanners weer tevreden en luid kakelend in de touringcar op weg naar een volgende attractie in den lande.

Inmiddels is dit boek al geruime tijd voorgoed gesloten en was Best een van de weinige toeristische attracties kwijt. Je kunt op je klompen aanvoelen dat diezelfde touringcar vol met kleine, druk kakelende, onverstaanbare en fotograferende Japanners met altijd véél geld op zak, vanaf dat moment Best links hebben laten liggen als ze door de verdiepte A2 scheuren, op weg naar andere bezienswaardigheden. Nou breekt mijn klomp, maar gelukkig hebben we deze foto nog! それは居心地の良いでした

Lees meerVerbergen

 

2 reacties

Reacties tonenReacties verbergen

Van C, geplaatst op 26-03-2017 om 17:19:34

Nu Toon vertier nog weg.De gemeente is goed bezig.

Van Groene Wout, geplaatst op 31-03-2017 om 22:44:44

Ja als ook Toon Vertier nog eens weg gesaneerd wordt, komt het misschien nog wel eens goed met kwalitatief hoogstaande recreatie in dat buurtschap! Denk niet dat iemand "Piet Verdriet" zal gaan missen!

Reactie achterlaten


Huisregels Bestbekeken.nl

Op Bestbeken.nl kan iedereen over alle berichten discussiëren, graag zelfs, maar zonder een paar basisregels kunnen we niet:

  • Ga met nette bewoordingen met elkaar in discussie en speel niet op de persoon en respecteer een andere mening.
  • Schelden en beledigen zijn uit den boze.
  • Schrijven met de CAPS-toets ingedrukt is ook niet nodig.
  • Reacties in een andere taal dan het Nederlands worden verwijderd.
  • Op Bestbekeken.nl is geen plek voor discriminatie, belediging, opruiing of ander strafbaar gedrag.
  • Het herhaaldelijk en/of onder verschillende berichten dezelfde tekst plaatsen is niet toegestaan.
  • Probeer uw reactie zoveel mogelijk over het onderwerp van het bericht te laten gaan. ‘On-topic’ noemen we dat. Af en toe een klein zijspoor inslaan moet kunnen, maar als het uit de hand loopt sluiten we de discussie.
  • Gebruik geen dubbele accounts. Dat levert een ban op.
  • Reactie verwijderd?De redactie kan altijd en zonder voorafgaande opgaaf van redenen reacties verwijderen.


 

Reactie plaatsen

Reacties verbergen