10 maart 2017

"Witte gè wè en woar dè is?" (58)

Foto: Wout Spanjers

Helaas mensen, dit is de allerlaatste "Witte gè wè en woar dè is?" Bestekeken stopt ermee, dus ook deze rubriek gaat verdwijnen, dus geen nieuwe foto's meer. Nummer 57 was geen makkie, want zo'n tiental mensen dachten dat de adelaar (op de foto van Wout Spanjers), het Bevrijdingsmonument bij het Joe Mann theater aan de Sonseweg was of het monument bij bevrijdende vleugels... Helemaal fout dus, want de adelaar op de foto is een onderdeel van het bevrijdingsmonument dat staat in Oirschot op de hoek ‘Drossaard’/‘Bestseweg'...

Slechts twee personen hadden het juist geraden, en dat zijn Jos Laaper en Ad van de Wiel.

De hoge hoed voor de laatste keer erbij pakken. Namen erin..... even husselen...... naar het plafond kijken..... hand in de hoed..... grabbelen.... briefje openvouwen......en......de winnaar van deze laatste ronde is.......TataTataahHH......Trommelgeroffel..... Ad van de Wiel uit Best. De pen valt binnenkort bij hem op de deurmat.

Rest ons nog u te bedanken voor deelname, maar in het bijzonder bedanken we Wout Spanjers voor zijn prachtige foto's voor deze rubriek. 

Het ga u goed!  

Klik op de foto voor een groter beeld.

Plaats als eerste een reactieVerbergen

Reactie achterlaten


Huisregels Bestbekeken.nl

Op Bestbeken.nl kan iedereen over alle berichten discussiëren, graag zelfs, maar zonder een paar basisregels kunnen we niet:

  • Ga met nette bewoordingen met elkaar in discussie en speel niet op de persoon en respecteer een andere mening.
  • Schelden en beledigen zijn uit den boze.
  • Schrijven met de CAPS-toets ingedrukt is ook niet nodig.
  • Reacties in een andere taal dan het Nederlands worden verwijderd.
  • Op Bestbekeken.nl is geen plek voor discriminatie, belediging, opruiing of ander strafbaar gedrag.
  • Het herhaaldelijk en/of onder verschillende berichten dezelfde tekst plaatsen is niet toegestaan.
  • Probeer uw reactie zoveel mogelijk over het onderwerp van het bericht te laten gaan. ‘On-topic’ noemen we dat. Af en toe een klein zijspoor inslaan moet kunnen, maar als het uit de hand loopt sluiten we de discussie.
  • Gebruik geen dubbele accounts. Dat levert een ban op.
  • Reactie verwijderd?De redactie kan altijd en zonder voorafgaande opgaaf van redenen reacties verwijderen.


 

Reactie plaatsen

Reacties verbergen

4 februari 2017

"Witte gè wè en woar dè is?" (57)

Foto's: Wout Spanjers

Het heeft even geduurd, maar hier zijn we weer met de vraag "Witte gè wè en woar dè is?" De foto van de rode bal die Wout Spanjers voor ons maakte was "ginne hendige" dit keer. Waarschijnlijk niet al te bekend voor Bestenaren. Het object is een kunstwerk dat u kunt vinden aan de Boslaan 10, en is een Keramische Bol. Kees Wevers is de kunstenaar van dit opvallende object. Zo, dan weet u dat ook!

Er zijn drie verkeerde inzendingen bij ons binnengekomenen en slechts twee goeie, en die zijn van: Chris Vogels en Gerard van Opstal.

De hoge hoed er maar weer eens bijpakken om er een winnaar uit te vissen. Namen erin..... even husselen...... naar het plafond kijken..... hand in de hoed..... grabbelen.... briefje openvouwen......en......de winnaar van dit rondje is.......TataTataahHH......Trommelgeroffel..... Weet u wat? Ze krijgen van ons beiden de Bestbekekenpen. Die valt binnenkort bij alletwee op de deurmat.
 

Foto 57 (foto boven) is uiteraard ook nu weer een plaatje van Wout Spanjers, die, zoals u ongetwijfeld weet, alle opnamen maakt voor deze rubriek. Wat we hier zien is een vervaarlijk uitziende vogel, die waarschijnlijk een onderdeel vormt van een soort monument, maar dat weten we ahumm...niet zeker. In dit geval moeten we misschien wel een tikkie over de Bestse grenzen heenkijken, maar voor een beetje nieuwsgierige en leergierige omgevingskenner  is dat geen probleem. Witte gè wè en woar dè is?

Lees meerVerbergen

Ook nu weer branden wij van verlangen om uw oplossing te vernemen via info@bestbekeken.nl o.v.v. 'Foto 57’ en ding mee voor de...ahumm.. zéér gewilde Bestbekeken.nl pen! Succes! O ja, blijven meedoen, want de Bestbekekenpen kan zomaar op de deurmat vallen... en valt ie dit keer niet, dan is het toch leuk om mee gedaan te hebben! Zo is het maar krek!

Dit object is een keramische bol die u kunt vinden aan de Boslaan 10 in Best

5 januari 2017

"Witte gè wè en woar dè is?" (56)

Foto's: Wout Spanjers

Jawel, beste mensen, het is inderdaad alweer een tijdje geleden dat we elkaar in deze rubriek ontmoet hebben. Op 12 december om precies te zijn... Het is er gewoonweg niet van gekomen met al die eet- en drankfeesten, die gelukkig weer achter ons liggen, zodat we de draad van het normale leven weer kunnen oppakken. 
 
Nummer 55 (plaatje onder) is weliswaar door een paar mensen met een fout antwoord aan ons doorgestuurd, maar de meesten wisten ons wel de juiste naam en locatie te vertellen. De goede inzenders zijn: Tiny Steenbakkers, Peter Willemen, Willie van Dal, Theo Boonen, Jos Laaper, Bep Vogels, Ben de Jong en W. v.d Vliet. Bedankt voor jullie deelname!

Plaatje 56 is een kunstobject vervaardigd van Cortenstaal en is genaamd "De Leeuweriken". Het is van de Bestse kunstenares Karine Dijkstra die het in 1982 vervaardigde. Het kunstwerk staat in het gazon naast de school aan de Burgemeester Notermansstraat in de wijk de Leeuwerik. De wijk is vernoemd naar de plaats waar vroeger de steenfabriek “De Leeuwerik” heeft gestaan. Het stond oorspronkelijk vanaf 1985 bij de basisschool de Leeuwerik. Het is op de huidige plek herplaatst in 2008. Het initiatief hiervoor is genomen door de voormalige directeur van de genoemde school Ton Vermaessen en het bewonersoverleg de Leeuwerik.

De hoge hoed er maar weer eens bijpakken om er een winnaar uit te vissen. Namen erin..... even husselen...... naar het plafond kijken..... hand in de hoed..... grabbelen.... briefje openvouwen......en......de winnaar van dit rondje is.......TataTataahHH......Trommelgeroffel..... Theo Boonen!! De Bestbekekenpen valt binnenkort op Theo's deurmat aan de Stoelenmatter in Best.
 
Foto 56 (foto boven) is uiteraard ook nu weer een plaatje van Wout Spanjers, die, zoals u ongetwijfeld weet, alle opnamen maakt voor deze rubriek. Wat we hier zien is een soort sloopkogel, boei of zo'n ouderwetse bom waar bovenin nog een lont gestoken moet worden. Het ziet er nogal zwaar uit, maar wat is het en wat stelt het voor? Witte gè wè en woar dè is?

Lees meerVerbergen

Duizend bommen en granaten, ook nu weer branden wij van verlangen om uw oplossing te vernemen via info@bestbekeken.nl o.v.v. 'Foto 56’ en ding mee voor de...ahumm.. zéér gewilde Bestbekeken.nl pen! Succes! O ja, blijven meedoen, want de Bestbekekenpen kan zomaar op de deurmat vallen...en valt ie dit keer niet, dan is het toch leuk om mee gedaan te hebben! Zo is het maar krek!

 "De Leeuweriken" van de Bestse kunstenares Karine Dijkstra.

12 december 2016

"Witte gè woar dè is?" (55)

Foto's: Wout Spanjers

Nummer 54 (plaatje onder) zijn de zogenaamde Schakelbankjes in Naastenbest langs de Bernhardlaan tegenover de cafetaria. Het kunstwerk bestaat uit drie in elkaar geschakelde bankjes die als symbool dienen voor de verbinding (schakel) van de buurten Naastenbest-Oost (schilderbuurt) met Naastenbest West (Zeeheldenbuurt). De bankjes zijn ook bruikbaar als ontmoetingspunt op deze centrale plek in de wijk.
Het werk is door Woningbouwvereniging Thuis in 2011 geschonken aan de wijk c.q. de gemeente bij gelegenheid van de afsluiting van de wijkrenovatie en het project Integrale wijkontwikkeling. Zo, nu bent u weer helemaal op de hoogte!
  
Het juiste antwoord werd ons gestuurd door; Willie van Dal, Jan van de Ven, Ben de Jong, Wil Fluitman -Valk, Patrick de Jong, Tiny Steenbakkers, Bep Vogels en Klaas Vreijsen. Bedankt voor jullie deelname!

De hoge hoed er maar weer eens bijpakken om er een winnaar uit te vissen. Namen erin..... even husselen...... naar het plafond kijken..... hand in de hoed..... grabbelen.... briefje openvouwen......en......de winnaar van dit rondje is.......TataTataahHH......Trommelgeroffel..... Bep Vogels!! De Bestbekekenpen valt binnenkort op Bep's deurmat aan de Esdoornstraat in Best. 

Foto 55 (foto boven) is uiteraard ook nu weer een plaatje van Wout Spanjers, die, zoals u ongetwijfeld weet, alle opnamen maakt voor deze rubriek. Wat we zien is een roestig soort tovenaarshoed, maar dat is natuurlijk een eigen interpretatie waar u niet veel mee kunt... maar wat is het wel en wat stelt het voor? "Witte gè woar dè is?"

Lees meerVerbergen

Wij 'branden' opnieuw van verlangen om uw oplossing te vernemen via info@bestbekeken.nl o.v.v. 'Foto 55’ en ding mee voor de...ahumm.. zéér gewilde Bestbekeken.nl pen! Succes! O ja, blijven meedoen, want de Bestbekekenpen kan zomaar op de deurmat vallen...en valt ie dit keer niet, dan is het toch leuk om mee gedaan te hebben! Zo is het maar net!

De zogenaamde Schakelbankjes in Naastenbest

Plaats als eerste een reactieVerbergen

Helaas hebben we deze discussie moeten sluiten.
25 november 2016

"Witte gè wè en woar dè is?" (54)

Foto's: Wout Spanjers

Nummer 53 (plaatje onder) is een gedenksteen. Zoals altijd zend Tiny Steenbakkers ons de goede oplossing met steeds weer een heldere uitleg daarbij, en dat is toch wel bijzonder attent. Tiny schrijft;

Het is de plaquette van de Paul Schouten kazerne aan de Willem de Zwijgerweg. Deze plaquette is onthuld op 17-6-2002 door Loek van Oort en mevr. Schouten. Paul Schouten kwam om het leven door een explosief uit de 2e Wereldoorlog. Het gebeurde bij een brand in de bossen van de Nieuwe Heide.

Het enige juiste antwoord werd ons gestuurd door; Thea Adriaanse, Willie van Dal, Chris Vogels, Tiny Steenbakkers, Patrick de Jong, Karel Boogers, Frits Deelen, Wim Bogers, Ben de Jong, Bernard Wijnands, Lucas van Gool, Jos Laaper en Geert-Jan Wijnands. Hartelijk dank voor jullie medewerking!

De hoge hoed er maar weer eens bijpakken om er een winnaar uit te vissen. Namen erin..... even husselen...... naar het plafond kijken..... hand in de hoed..... grabbelen.... briefje openvouwen......en......de winnaar van dit rondje is.......TataTataahHH......Trommelgeroffel..... Ben de Jong!! De Bestbekekenpen valt binnenkort op Ben's deurmat, tenminste als we zijn adres van weten. Geef het dus even door! 

Foto 54 (foto boven) is uiteraard ook nu weer een plaatje van Wout Spanjers, die, zoals u ongetwijfeld weet, alle opnamen maakt voor deze rubriek. Het lijkt dit keer of Wout ons het extra moeilijk wil maken, maar de echte Bestenaar zal zeggen .'Ohh, een makkie! Dat is xxxxxxx en dat staat aan de xxxxxxxx' Uiterst belangrijke tip van de redactie; Aan de specifieke eikenbladeren, die inmiddels geruimd zullen zijn, is af te leiden dat er in de buurt een of meerdere eikenbomen staan. (Graag gedaan!)

Lees meerVerbergen

Wij 'branden' opnieuw van verlangen om uw oplossing te vernemen via info@bestbekeken.nl o.v.v. 'Foto 54’ en ding mee voor de...ahumm.. zéér gewilde Bestbekeken.nl pen! Succes! O ja, blijven meedoen, want de Bestbekekenpen kan zomaar op de deurmat vallen...en valt ie dit keer niet, dan is het toch leuk om mee gedaan te hebben! Zo komen we de donkere dagen wel door...

 De brandweerkazerne aan de Willem de Zwijgerweg.

13 november 2016

"Witte gè wè en woar dè is?" (53)

Nummer 52 (plaatje onder) is een oldtimer Jaguar uit het jaar "stillekes", die staat te verpieteren voor de deur bij De Oude Plank op industrieterrein Breeven in Best. Het vehikel staat weliswaar onder een fraai puntig afdakje, maar dat zal regen en wind een zorg zijn... Volgens kenners zijn er meer dan genoeg Jaguars van dit type gemaakt zodat restaureren waarschijnlijk niet de moeite waard is. Als decoratiestuk natuurlijk altijd mooi om te zien... Er waren dit keer 8 mensen die ons konden vertellen waar deze oldtimer zijn levensdagen slijt.

Het zijn Willie van Dal, Lucas van Gool, Bep Vogels, Geert-Jan Wijnands, G. Leijtens, E. Bemmels, Cor Wiersma en natuurlijk "Good-old" Tiny Steenbakkers.

De hoge hoed er maar weer eens bijpakken om er een winnaar uit te vissen. Namen erin..... even husselen...... naar het plafond kijken..... hand in de hoed..... grabbelen.... briefje openvouwen......en......de winnaar van dit rondje is.......TataTataahHH......Trommelgeroffel..... Lucas van Gool!! De Bestbekekenpen valt binnenkort op de deurmat, tenminste als we zijn adres weten. Geef dus even door Lucas! (De vorige winnaar (rondje 52) was Wim Bogers, maar hij heeft ons helaas nog niet laten weten op welk adres zijn deurmat ligt).

Foto 53 (foto boven) is ook nu weer een plaatje van Wout Spanjers, die, zoals u ongetwijfeld weet, alle opnamen maakt voor deze rubriek. Het lijkt dit keer geen al te moeilijk onderwerp dat Wout voor ons gekozen heeft, maar je weet echter nooit...

Lees meerVerbergen

Wij 'branden' van verlangen om uw oplossing te vernemen via info@bestbekeken.nl o.v.v. 'Foto 53’ en ding mee voor de...ahumm.. zeer gewilde Bestbekeken.nl pen! Succes! O ja, blijven meedoen, want de Bestbekekenpen kan zomaar op de deurmat vallen...

Deze good old Jaguar is te zien op Industrieterrein Breeven voor de deur bij De Oude Plank