6 maart 2017

Bridge Club Best viert op indrukwekkende wijze haar halve eeuwfeest

Donderdag 2 maart was het precies 50 jaar geleden dat Bridge Club Best werd opgericht. Dat heuglijke feit werd door de ca. 135 in feestelijke kledij getooide aanwezige leden op werkelijk indrukwekkende wijze gevierd op zaterdag 4 maart in Zalencentrum Prinsenhof. Het feest kreeg een bijzonder cachet door de aanwezigheid van burgemeester Van Aert, die een leuke speech hield waarin hij de vereniging feliciteerde met het 50-jarig bestaan en zijn waardering uitsprak voor de activiteiten van de club. (foto's Gerdie Bolwerk)


27 februari 2017

Carnavalsoptocht Spoordonk 2017.

Vandaag was er óók een carnavalsoptocht in Spoordonk en dat is dan ook meteen de laatste voor dit jaar. Ook nu speelde de wind, evenals vorig jaar, een belangrijke rol en dat vinden de carnavalswagens evenals hun makers niet zo prettig. Het is ieder jaar weer een fraaie en bonte optocht dat door Spoordonk trekt en dat is voor zo'n kleine gemeenschap zeer zeker lovenswaardig te noemen. Petje af dus voor de noeste werkers en hun carnavaleske creativiteit. Wout Spanjers was er vanuit Best naar toe gereden om er een sfeervolle foto-reportage van te maken..... En dat is gelukt! Kijkt u zelf maar.


26 februari 2017

Carnavalsptocht "Klompengat" Best 2017

Vanmiddag was er een fraaie carnavalsoptocht in "Ons Klompengat". Wout Spanjers stond ook tussen de belangstellenden, maar wel gewapend met camera. Het is een fraaie serie foto's geworden die het Carnavalshart ongetwijfeld sneller doet slaan.


25 februari 2017

Carnavalsoptocht 2017 in De Beerzen

Vanmiddag vertrok er een bonte stoet (nog nuchtere) carnavalsvierders vanaf het Dorpsplein in Oostelbeers, via omwegen, richting het Doornboomplein in Middelbeers. Dit eindstation zal voor velen de plaats zijn om te ontnuchteren en zal het goudgele schuim ongetwijfeld zijn of haar weg weten te vinden. Wout Spanjers was er natuurlijk bij om foto's te maken.


5 februari 2017

Zittingsavond Oostelbeers vol humor...

Gisterenavond was de zaal van het Dorpsplein, zoals alle jaren, weer goed gevuld met belangstellenden die de plaatselijke tonproaters aan het werk wilde zien met hun grappen en grollen. Onder de muzikale carnavalsklanken van muziekgezelschap 'T Spult uit Oirschot togen 6 tonpraters in de ton, die in de vorm van een enorm glas bier is uitgevoerd. U leest hier meer over in de rubriek "De Beerzen"


7 januari 2017

Best mooi...

Fotograaf Tiny Steenbakkers was vanmorgen al vroeg op pad om sfeerfoto's te maken van een wit Best centrum. Hij was niet tevergeefs uit zijn warme bedstede gekropen, getuigen deze prachtige foto's...


29 december 2016

"Best by night"

Fotograaf Tiny Steenbakkers maakte enkele prachtige opnamen van "Best by night", welke wij u natuurlijk niet willen onthouden...


19 december 2016

De wondere Kerstwereld van Martien en Annie uit Best!

Vandaag was ik op bezoek bij Martien Dijkhuizen en Annie van de Loo aan de Johannes Poststraat 4 in Best. Nieuwsgierig gemaakt door de verhalen die mij ter oren waren gekomen over een huiskamer die zou zijn omgetoverd tot één grote Kerst-etalage, had ik snel een afspraak gemaakt om mijn nieuwsgierigheid niet langer op de proef te stellen. Mijn belevenissen tijdens dit bezoek leest u in de rubriek "In gesprek met..." Hierbij de foto's...


18 december 2016

Charles Dickens 2016

Vandaag was het Charles Dickens Festijn in Best. De weergoden waren het festijn goed gezind, dus liep alles op (antieke) rolletjes en was er sprake van een gezellige drukte. Fotograaf Tiny Steenbakkers wandelde er ook rond en maakte deze prachtige foto's


18 december 2016

Sponsorloop Molen De Volharding

Vandaag was er een sponsorloop i.v.m. het 1ste lustrum van de gerestaureerde Molen De Volharding, voor een nieuwe vloer in de molen. Fotograaf Tiny Steenbakkers was ook aanwezig. Rimbaud Lapperre was de initiatiefnemer. Samen met Paul Hoen, de voorzitter van atletiekvereniging Generaal Michaelis heeft hij de loop over 1.3 km. door het centrum van Best uitgezet. Men kon hardlopen en wandelen.  Het startschot werd gegeven door burgemeester Anton van Aert.